Anasayfa

Ara

Favori

Sepetim0

Giriş

(0)

Bal Arısı Hakkında 10 Gerçek

1. En yaygın bal arısı işçi arıdır ve bir koloni nüfusunun %99’unu oluştururlar.

2. Kraliçe Arı, bir sonraki jenerasyonu üretmek üzere yumurtlamak gibi çok önemli bir görevi tek başına üstlenmektedir, fakat yetenekleri bununla son bulmamaktadır. Kraliçeler aynı zamanda kovanı düzende tutmak için diğer arıların davranışlarını düzenleyen kimyasallar salgılarlar- Kraliçeye bulaşılmaz!

3. Yaklaşık yarım kilogram (1 lb) bal üretebilmek için arılar 2 milyon çiçek ziyaret etmek zorundadır. Yani bir kovan arı, bu üretimi yapabilmek için yaklaşık 90.000 kilometre (55.000 miles) uçmalıdır. Bir kovan, yılda yaklaşık 45 kilograma kadar (100 lbs) bal üretebilmektedir.

4. Bal arılarının neden bu kadar gürültülü vızıldayabildiklerini merak ettiniz mi ? Bunun sebebi, dakikada 11.400 defa kanat çırpmalarıdır.

5. Bal arıları dans ederek iletişim kurarlar, ne kadar havalı! Besin kaynağının yerini işçi arılara bildirmek için arılar, "sallanma dansı” olarak bilinen birtakım hareketler sergilerler.

6. Kraliçe arılar bir günde ortalama 2.000 ile 3.000 arası yumurtlarlar. İşte şimdi arı gibi çalışmanın gerçek anlamını öğrenmiş olduk.

7. Erkek arılar, 4 ay’a kadar yaşayabilmelerine rağmen, çiftleştikten hemen sonra ölürler.

8. Sadece dişi arılar sokarlar, erkek bal arılarının iğnesi yoktur!

9. Dünyadaki ekinlerin %70’i arılar tarafından tozlaştırılmaktadır. Yani arılar olmasaydı herkesi doyuracak kadar yiyecek olmazdı.

10. Arılar, korktuğumuz zaman salgıladığımız insan feromonlarını algılayabilirler. Kovanlarının tehlikede olduğunu bilirler ve izinsiz girerseniz saldırırlar.

Özet
:
Resim
X