Anasayfa

Ara

Favori

Sepetim0

Giriş

(0)

Arılar Hakkında İlginç Bilgi

- Arılar küçük kanatlarına rağmen büyük bir vücuda sahiptirler. Vücutlarını taşımaları için kanatlarını dakika da tam 11,400 kere çırparlar.

- Bilim adamlarına göre arılar insanoğlu yokken bile dünya da var olmaktaydı. Dünyada bilinen ilk arı fosili yaklaşık 100 milyon önce bulunmuştur. İnsan fosili ise sadece 300 bin yıl önce bulunmaktaydı.

- Arılar, dünyanın en çalışkan hayvanlarından bir tanesidir. Yarım kilo bal için bir grup arı 2 milyon çiçeği gezmesi gerekmektedir. Bu da oldukça zahmetli bir iş fakat onlar için bunun bir önemi yok.

- Bir arı hayatı boyunca sadece bir çay kaşığının 12'de 1'i kadar bal üretmektedir.

- Bal arılarının tam 6 bacağı bulunmaktadır. Toplamda 5 göze sahip olan bal arıları, 2 çift kanatlara sahiptirler.

- Arılar sadece yaz aylarında çalışmaktadırlar. Kış aylarında kovanlarından çıkmayan arılar, uzun bir dinlenme süreci geçirmektedirler.

- Arılar, birbirlerini kokuları ile ayırt etmektedirler. Bize göre arıların hepsi aynı görünüyor diye düşünüyoruz fakat bu durum arılar için geçerli değil.

- Arılar tahmin ettiğinizden çok daha büyük bir koku duyusuna sahiptir. Bal arılarının tam 170 koku alıcısı bulunmaktadır.

- Arıların sokmasından elbette hepimiz çekinir ve korkarız. Fakat sadece dişi arıların sokmaktadır.

- Arıların vızıltıları farklı farklı olmaktadır. Arılar vızıltılarını genellikle bilgi alışverişi için kullanılmaktadır. Arıların toplamda 11 farklı vızıltı türü bulunmaktadır.

- Tehlike anında arıların vızıltı sesleri daha yüksek çıkmaktadır. Kovanda bulunan bal arıları birbirlerini uyarmak için daha yüksek sesle vızıldamaktadırlar.

- Arıların vızıltı sesleri kanatlarından gelmez. Bir arının kanadını koparmak onun vızıltı sesi azaltmaz. Aksine daha çok vızıldamasını sağlar.

- Arıların büyük bir emek sonucu ürettiği bal, dünya üzerinde bulunan bozulmayan tek doğal gıda özelliğini taşımaktadır.

- Arılar da biz insanlar gibi hastalanabilirler. Fakat bir arı hastalandığında kovanda bulunan diğer arılara hastalığını bulaştırmaz.

- Arılar herhangi bir virüs kaptıklarında yön bulma duyuları, kanat çırpmada aksaklık, kendi ağırlıklarını taşıyamama gibi sorunlar ile karşı karşıya kalabilmektedirler.

Özet
:
Resim
X