Anasayfa

Ara

Favori

Sepetim0

Giriş

(0)

Doğal Enerji Deposu Doğal Bal elle'ye Bal

DOĞAL ENERJİ DEPOSU DOĞAL BAL elle’ye Bal

Arıların tamamen doğal koşullarda ve büyük bir emekle ürettiği bal, eşsiz özellikleri ile adeta tabiatın insanlığa sunduğu tatlı bir hediye. Çiçeklerin veya doğal salgıların en değerli özlerini içeren bal zengin bileşenleri sayesinde vücudun günlük beslenme ve enerji ihtiyacının karşılanmasını sağlıyor. Yoğun bir formüle ve özellikle yüksek şeker oranına sahip olması haliyle balın tüketimine dair çeşitli soruları da beraberinde getiriyor.

 

DOĞAL BALIN BESLEYİCİ ÖZELLİKLERİ

Sizin de bildiğiniz üzere, yüksek tatlılık oranına sahip besinlerin tüketimi hakkında genellikle olumsuz bir kanı mevcut. Buna karşılık kaliteli bal besleyici özelliği ve faydalı bileşenleriyle uzmanlar tarafından sürekli olumlu olarak tavsiye ediliyor. Çünkü doğal saf kaliteli balda her şeyden önce yapay şeker vb. katkılar bulunmaz.

Rafine şekerin aksine doğal bal içeriğindeki doğal şekeri, sindirim sisteminde çözünmeye gereksinim duymadan, vücutta doğrudan kullanılabiliyor. Ağırlıklı olarak karbonhidrat çeşitlerinden oluşan bal aynı zamanda protein, aminoasit, vitamin, mineral, fenolik madde ve enzim gibi besleyici ve fonksiyonel bileşenleri içeriyor. İçeriğini tümüyle doğadan almasının beraberinde başka hiçbir besinde bulunmayan makro ve mikro bileşenleri de formülünde barındırıyor.

 

DİYETTE BAL YENİR Mİ?

Kilo kaybı amacıyla yapılan diyetlerde işlenmiş şeker içeren ürünlerden uzak durulması tavsiye edilmekle birlikte, günlük belli bir miktarda doğal bal tüketiminin kesinlikle sakıncası bulunmuyor. Diyetlerin mutlaka uzman kontrolünde yapılması gerek olup, doğal bal tüketiminde de diyetisyen ya da doktor tarafından belirlenecek miktarlara uyulması büyük önem taşıyor. Rafine şekerin aksine doğal baldaki şeker bileşenlerinin vücutta doğrudan parçalanabilmesinden dolayı, pek çok uzman tatlandırıcı olarak doğal bal tüketilmesini tavsiye etmektedir. Diyetisyen hekiminizin sınırlı gramajda önermesi halinde, siz de diyetlerinizde doğal bal tüketebilirsiniz.

 

KİMLER BAL TÜKETMEMELİ?

Balın faydaları saymakla bitmese de belirli kişilerin bal tüketmesinde birtakım riskler bulunabiliyor. “Balı kimler yiyemez?” sorusunun yanıtı olarak ise ilk sırada bir yaşından küçük bebekler yer alıyor. Bebeklerin bağırsak mikroflorası bir yaşından önce yeterince gelişmemiş olduğundan balın içerdiği doğal maddeler gelişimlerini olumsuz etkileyebiliyor.

 

DOĞAL BAL KALİTESİNİ VE GERÇEK BALIN TADINI elle’ye BAL İLE YAŞAYINIZ, SEVDİKLERİNİZE DE TAVSİYE VE HEDİYE EDEREK YAŞATINIZ.

elle'ye BAL

Özet
:
Resim
X