Anasayfa

Ara

Favori

Sepetim0

Giriş

(0)

Doğal Saf Bal Nedir?

Bal arılar tarafından üretilen antiseptik ve antibakteriyel özellikleri bulunan oldukça sağlıklı doğal bir maddedir. İnsanlar tarafından kovanlardan veya arı yuvalarından toplanıp paketlenene kadar olan süreçteki bal, tamamen saf olup hiçbir işleme tabi olmamış baldır. Kısacası, doğal bal, balın arı kovanındaki ilk halidir. Doğal bala bu özelliği veren iki durum vardır; sıcaklık ve balın yapısı. Sıcaklık doğal balı belirleyen en önemli etkendir. Arıların içinde bulunduğu kovanın sıcaklığı 35 dereceyi aştığı zaman bal pastörize olup sahip olduğu enzim ve besinlerin çoğunu kaybeder. Balın saflığını belirleyen diğer durum ise yapısı. Saf balda bal, balmumu, polen, propolis, arı sütü ve hatta ölmüş arılar bulunur, bu nedenle bu bal sahip olduğu enzim ve besinler nedeniyle oldukça şifalıdır.

Doğal bal, eko sistemin en önemli parçalarından biri olan arıların hazırladığı balın kovandan çıkarılan haliyle tüketime sunulan baldır. Doğal bal pastörize ve filtre işlemlerinden geçirilmez. Pastörizasyon, yani yüksek sıcaklıklarda ısıtma işlemi, aslında bal için gerekli bir işlem değildir.

Doğal bal, yüksek ısıl işlem görmediği ve filtre edilmediği için vitaminler, enzimler, antioksidan, antimikrobiyal maddeler ve polen içeriğinden hiçbir şey kaybetmez, besin değerini korur.

elle'ye doğal saf bal geven ve kekik süzme çiçek balıdır. Doğadan evinize, kovandan sofranıza sağlıklı bir şekilde doğal bal olarak ulaştırılmaktadır.

Özet
:
Resim
X