Anasayfa

Ara

Favori

Sepetim0

Giriş

(0)

Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır?

Balların doğallığı ve saflığı, sadece araştırma ve kalite kontrol laboratuvarlarında analiz edilerek yüzde 100 oranında kanıtlanabiliyor. Arılar bitkilerden aldıkları nektarı işlerken içerisine kendi salgıları olan diaztas enzimi ile prolin proteini gibi önemli enzim ve proteinleri karıştırırlar. Bir balın hakiki olup olmadığını anlamanın yolu, laboratuvar analizidir. Laboratuvar sonuçlarında arıdan gelen diastaz ve prolin maddeleri ile nektardan gelen c4 şeker miktarı kontrol edilerek bir sonuca varılmalıdır. Türk gıda kodeksi bal tebliğinde belirlenen miktarlarla laboratuvar sonuçları karşılaştırılmalıdır. Bu kriterlere uymayan bal sahte bal olarak işlem görür. ‘’Hakiki bal nasıl anlaşılır?’’ sorusuna laboratuvar analizi dışında bir yol göstermek sağlıklı değildir. 

Peki, bu modern tesislerde balların analiz süreci nasıl işliyor? Analiz kapsamında öncelikle, balın gerçek olup olmadığı inceleniyor. Balın iletkenliğinden şeker yapısına kadar birçok kimyasal özelliği değerlendirmeye tabi tutuluyor. Duyusal olarak da analiz edilen balın, kimyasal sonuçlarla uyumlu olup olmadığı saptanıyor. Tüm bu adımlarla birlikte ballar, kalıntı bakımından da detaylı bir şekilde analiz ediliyor. Balın orijinallik tespiti için ayrıca polen analizi de yapılarak, arının bal ürettiği nektarları hangi çiçeklerden aldığı belirlenebiliyor.

elle’ye bal geven ve kekik bitkisinin hakim olduğu yüksek rakımlı yaylalarda hiçbir tarım yapılmayan ve motorlu taşıt kullanılmayan bölgelerde sizler için en doğal saf haliyle elle’ye bal sizlere şifa kaynağı olarak ulaştırılmaktadır.

Özet
:
Resim
X