Anasayfa

Ara

Favori

Sepetim0

Giriş

(0)

Karakovan Balı Nedir ve Karakovan Balının Özelliği Nedir?

Karakovan balı genellikle kütük kovanlarda arıların tamamen kendilerinin doğal yollardan ürettikleri ve arılara dışarıdan besleme yapılmadan elde edilen bir bal türüdür. Karakovan balı insan eli değmeden tamamen arılar tarafından yapılmaktadır ve doğal bal olarak üretilmektedir.

Bal çeşitleri arasında özel bir yere sahip olan karakovan balını farklı kılan özellik balın üretimi ve karakavon balının üretiminde insan müdahalesi olmamasıdır. Balın üretimine kadar geçen sürecin çoğunda başrol arılara aittir. Karakovan balı üretimi, baştan itibaren emek isteyen bir iştir. Bal üretimine başlamadan önce karakovanlar hazırlanır. Kovanlar genellikle iki yöntem kullanılarak yapılır. Kavak, gürgen gibi ağaçların dalları silindir şeklinde sepet gibi örülür ya da ıhlamur veya kestane ağaçlarının kütükleri oyularak silindir şekline getirilir. Kovanlarda arıların girip çıkmasını sağlayan bir kapak bulunur. Karakovanın adından da anlaşılacağı gibi en büyük özelliği, kovanın içerisinin sürekli karanlık olmasıdır. Karakovan balı ışıksız bir ortamda, insan eli değmeden üretildiği için tamamen doğal ve arılar tarafından yapılmaktadır. Hazırlanan kovanlar içerisine oğul yerleştirilir ve arılar peteklerini kendileri doğal ve organik olarak yaparlar. Bir kovandan, ortalama 5-10 kg arası bal elde edilir.

Karakovan balında arılar mumlarını da kendileri üretirler. Üretim aşamasında insan müdahalesinin olmaması, karakovan balımızın en önemli özelliklerinden biridir. Mumlar da organik olduğu için balımız süzülerek doğal saf bal olarak tüketilir. Karakovan balı aminoasit açısından da çok zengindir. Karakovan balımızın üretildiği bölgede genellikle zengin bitki florasına sahip olduğu için karakovan balımızın daha şifalı olduğu birçok uzman tarafından kabul edilerek analizlerden de tam not aldı.

Karakovan balı hiç bir insan elinin değmediği arının tamamen kendi yöntemiyle mumunu dahil kendisinin yaptığı karakovanlar da üretilen baldır.

Karakovan balımız dünyada benzeri görülmemiş bir yöntemle sınırlı miktarda eskiden olduğu gibi en doğal üretim ile kovanlarda üretilmektedir.

Karakovan balında, harcanan emek ve maliyet çok fazla olduğu için, bu balın fiyatı diğer bal çeşitlerine göre daha yüksek olabilir.

 

Sağlığınız İçin Doğal Saf Kaliteli Karakovan Balı elle'ye Bal'ı Tercih Ediniz.

Özet
:
Resim
X